Pazartesi, Haziran 14, 2010

künya dupası

sonunda başladı. ben de kendimi maçlara vurdum. şu ana kadar izleme oranım %95 falan. bu süre içerisinde trt ve ömer üründül'ü de bol bol gözlemleme şansım oldu. 


ömer'in her cümlesi ayrı bir fenomen:
"dünya kupası olunca tabi değişik ülkelerden hakemler de oluyor"
"çok iyi geldi oraya ve çok iyi vurdu ama çerçeveyi tutturamadı."
"aslında top döndü, fazla döndü, yoksa iyi vurdu."
sekiz sene önceki fransa milli takımı ile bugünkü karşılaştırır, sonra da: "yorum yapamıyorum."
"çok güzel bir pastı, çok güzel bir atak oldu yani."
"bu tip maçlarda her şey olabiliyor yani, güney afrika da gol atabilir. futbol enteresan."
"ilk yarının son 15 dakikasında etkili oldu meksika ama golü bulamadı."
"kaleci de bizim antalyaspor'lu ömer'e benziyor."






trt ise bambaşka bir kafa:
ilk maç başladı, dakka bir gol bir. spikerin sesi görüntünün 1 saniye önünde. senkronizasyon denen bir şey var ağalar. yapmayın etmeyin. sonra bir bakıyoruz sol üst köşede küçücük bir logo -hiç koyma daha iyi-, niye küçültüldüğü de belli değil, sağ üst köşede...sağ üst köşede? hiçbir şey yok? dakika ve skor? gerçekten inanılmaz. iki üç maç sonra uyanıp dandirik bir skorbord koydular. dandirik derken şöyle söyleyeyeyim: italya 90'ın grafikleri bile bundan iyiydi. mavi üzerine hizalaması rezalet bir yazıyla kor - yun yazıyor mesela, ama her nedense takım isimleri ile dakika arasına şöyle I bir çizgi çekmişler. o yüzden yuni gibi duruyor. önce çizgiyi kaldırdılar, sonra rengi değiştirdiler, sonra opacity ile oynadılar biraz, neyse deneye deneye bişeye benzetebildiler. 
bunun yanında normal şartlarda büyük bir skandal olarak kabul edilebilecek yorumcusuz naklen yayın rezaletine, ömer üründülsüz maç izleme keyfi adına ses çıkarmıyorum. ömer de herhalde masraflarını kendi karşıladı diye orada. bu arada hangi maçta yorumcu olacağı da belli değil, tamamen keyfi bir durum söz konusu sanki. mesela dün akşamın en önemli maçı almanya - avustralya maçında yoktu ömer abi. 
bu haliyle trt ahırdan hallice bir görünüm arz ediyor. ve malesef bütün bu işler bizim vergilerle yapılıyor. yazık.



Hiç yorum yok: