Perşembe, Aralık 17, 2009

kapbula

kapbula'nın cities'de açılan yeni mağazası için yasemin ile birlikte yaptığımız petek kartondan ürün teşhir masaları ve kasa masası. kısıtlı süre ve malzemeyle fazla çalışma şansı bulamamamız tasarımları biraz etkiledi ama bu şartlar altında fena bir sonuç olmadı diye düşünüyorum.
mağaza cities'in en alt (-3) katında. bu haftasonu da forum'da yeni bir şube açılacak.


kapbula, bebek tekstili, ayakkabıları ve kozmetik ürünler satılıyor. bütün ürünler organik, ve adil ticaret esaslarına dayanıyor.


masayı tasarlarken amaç verilen ölçülere göre minimum hacimde maksimum sergileme alanını elde etmekti. bu yüzden zigon mantığıyla büyük bir masa ve onun altından çıkan daha alçak masalar şeklinde tasarlandı.

kasa masası için kenarları 45 derece kesilen petek kartonlarla büyük kutular ve içlerine açılan yarıklarla raf sistemleri oluşturuldu.

masa yüzeyinde iki tarafı soyulmuş petek karton kullanıldı. üzerine kestirilen cam konarak malzemenin içinin de görülebilmesi sağlandı.


bilgisayar ekranı, pos cihazları ve benzeri aletleri gizleyen petek perde.

mağazada mümkün olduğunca ürünlerin ön plana çıkması için tasarımların olabildiğince basit ve sade olmasına çalıştık.





3 yorum:

aslihan dedi ki...

çok iyi olmuş. acaba bunlar eskidikçe yenileriyle değiştirilebiliyor mu? o kadar kolay üretilmiyor olsa gerek?

steerpike dedi ki...

yapımı oldukça kolay aslında. malzeme zaten ambalaj olarak var olan ve kullanılan bir malzeme. biz bunların büyük panellerinden istediğimiz ölçülerde parçalar kestirip yapıştırıyoruz.

steerpike dedi ki...

http://www.yaseminkose.com/?p=528