Salı, Kasım 16, 2010

koyun

bunları hep kestik:





3 yorum:

Adsız dedi ki...

et tüketiyor musunuz? tüketiyorsanız, etin geldiği hayvan da aynı şekilde kesiliyor. Bundan rahatsız oluyorsanız, et tüketmeyin.
et tüketmiyorsanız, ne mutlu.

iyi günler

steerpike dedi ki...

et tüketiyorum. etin geldiği hayvanın ibadet amacıyla bir çayırın ortasında işkence derecesine varan yöntemlerle kesildiğini sanmıyorum.

Adsız dedi ki...

Şu konuda haklısınız, hakikaten çok vahşice kesiliyorlar. Din bunu yasaklamasına rağmen... Türkiye'nin medeniyet seviyesine göre kesim yapılıyor bence. Planlaması, düzenlenmesi ve uygulanması için daha uygun nizamların olduğu, olmasa bile ayarlanabileceği bir gerçek. Hayvana acı vermeden ve hissettirmeden, çevre kirletilmeden, görmemek isteyen kişiler görmeden yapılabilir kurban kesimi.

Seri kesimin çok farklı ve hayvanların acı çekip çekmemesi göz önüne alınarak, insancıl bir şekilde yapıldığına inanmıyorum. Sizin tükettiğiniz et sadece kapalı alanda, gözlerden uzak kesiliyor. İbadet için olması sadece çok büyük sayıda hayvanın arka arkaya kesilmesini getirir ki avlanmaktan pek farklı değildir buda. Sonuçta o et ailelerin neredeyse 1 senelik et ihtiyacını karşılıyor ve sembolik bir anlamı var.

Din kısmı konusunda haricen birşey diyemem, sizin görüşünüz.

iyi günler