Perşembe, Haziran 15, 2006

savaşma seviş

hükümetimiz artık aile planlaması kavramını benimsemiyormuş efendim.

Sağlık Bakanı Akdağ, "Doğurganlık sayılarımızı çok aşağılara indirirsek yanlış bir mecraya sürükleniriz" demiş. Çok haklı buluyorum kendisini.
bu kervanın yürümesi için bu insanların üremesi lazım. nüfusumuz çok az, varolan az nüfus ise olağanüstü bir gelire sahip, bunun hemen dengelenmesi lazım. bugün çıkın gezin sokaklara, bir allahın kulu var mı? daha tenha bir şehir gördünüz mü? istanbul'un nüfusu halen birçok Avrupa ülkesinin altında, buna tez zamanda bir dur dememiz gerekmektedir kanımca.

Geçen yıl 6'ncı çocuğu dünyaya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doğum kontrolü ve aile planlaması yerine "üreme sağlığı"nı esas aldıklarını belirterek, "Nüfus planlaması ve aile planlaması kavramı bizim için rafa kalktı" demiş.
daha çok bir "bükemediğimiz eli öptük" durumu söz konusu sanki bu lafta. Nüfus ve aile planlaması şimdiye kadar çok iyi uygulanıyordu da şimdi rafa kaldırıldı öyle mi?
neyse şimdi "üreme sağlığı"nı esas alıyoruz. yani akraba evliliklerinden, sakat çocuklardan, yeğenlerine tecavüz eden eniştelerden, bakire olmadığı için sokak ortasında vurulan, namus cinayeti cezasından kurtulmak için intihara zorlanan kadınlardan bahsediyoruz dimi burada?
"sağlıksız üremeye hayır". sağlık bakanımız 6 tane nur topu gibi çocuğuyla hepimize örnek olmaktadır, devir imamını örnek alan cemaatin sı*ma zamanıdır. 4 kişilik bir aile olarak sadece 20 gün açlık sınırında yaşamanıza yetecek asgari ücretinizle daha fazla çocuğu nasıl besleyeceğinizi merak ediyorsanız, devletin buna bişey yapacağından hiç şüpheniz olmasın, yeter ki üreyin, daha çok üreyin. o çocuklarla kuracağınız dilenci orduları ve çetelerle sırtınız kesinlikle yere gelmeyecektir.

Hiç yorum yok: