Pazar, Eylül 19, 2010

berlinim berlin


concert magic from avsar gurpinar on Vimeo.

Salı, Eylül 07, 2010

bono ne?


bono'nun bittiği yerde emine erdoğan başlar. işte gerçek kültür başkentliği bu! allah sizi bildiği gibi yapsın.

Cumartesi, Eylül 04, 2010

dijital arkeoloji: hocam


her titr birbirinden kafa karıştırıcı. emekli yurt dışı? din görevlisi? imam mı, müezzin mi nedir? astronik bilim adamı? falcı gibi bir şey mi bu? ayrıca yurt dışı ise nasıl ankara'da oturuyor? aklım hafsalam almadı gerçekten.

dijital arkeoloji: istanbul istanbul olalı

Sevemedi istanbul bizi
View more presentations from alanstrang.

romantik desem değil, nostaljik desem yok, zontik istanbul sunumları halkasında son nokta.

komikli dev adam

dünya şampiyonası oldukça güzel ve heyecanlı geçiyor bence. her ne kadar türkiye'ye güvenmeyip bizim grubun üçüncüsünün oynayacağı güne bilet almış olsam da bugün çok güzel olacağını tahmin ettiğim iki maç izleyeceğim.

öncelikle şunu söylemeliyim ki yunanistan ve fransa'yı allah bildiği gibi yapsın. ikisi de çeyrek final yüzü göremesin. ben böyle saçmalık görmedim arkadaş.

sonralıkla ümidim odur ki fransa'yı yenelim. öyle görünüyor ki çeyrek finalde slovenya, yarı finalde ispanya gelir karşımıza. ntv sağolsun bizim gruplar dışında pek maç izleyemedik. diğer taraftan da arjantin gelse yardırarak ve arjantin, türkiye final oynasa. bu gazla finalde ne olacağı belli olmaz. geçen gün bir yerde okudum. sonuna kadar da hak verdim: türkiye fransa'ya yenilip elenebilir ya da finale çıkabilir. hakkaten öyle. sağımız solumuz belli olmuyor. belki de yılların getirdiği bir paranoya bu. bilemiyorum. neyse bakalım, tahminlerle bitirelim.

son 8: sırbistan, ispanya, türkiye, slovenya, abd, rusya, litvanya, arjantin.
son 4: ispanya, slovenya, abd, arjantin
final : ispanya - arjantin
şampiyon: arjantin.

Cuma, Eylül 03, 2010

dijital arkeoloji: tren...öpsün seni zeki müren


ya eskiden insanlar gerçekten daha hoşgörülüymüş ya da zeki müren ne yapsa oluyormuş. ya da ikisi birden. döner sahne, uzaydan gelen prens falan. mütiş kafalar bunlar. rispek.

dijital arkeoloji: yurdum insanı

Yurdum
View more presentations from alanstrang.

hiçbir zaman sonu gelmeyecek ve hiçbir zaman modası geçmeyecek bir eğlence. yurdum insanı komiklikleri. nerden baksan komik.

Perşembe, Eylül 02, 2010

dijital arkeoloji: Toprak Satışı

zaman zaman bu tip kafa sıyırmaları olabiliyor. türkiye'de bilmem ne kadar bor varmış yok bütün ülkeyi birileri almış, falan fıstık. bu da o mail zincirlerinden birinde düşmüş inbox'a

dijital arkeoloji: grafik tasarım

dijital arkeoloji: dodo kuşu


en sevdigimiz kuşlar ve hatta en sevdiğimiz hayvanlar sıralamasında en üstlerde yer alan pek sevgili dodo kuşu. neredeyse tamamen insanlar tarafından soyu tüketilen ve insanlığın bir hayvanın soyunun tükenebileceğini fark etmesini sağlayan bir hayvandır kendisi. yaklaşık 1681 yılında yok oldukları düşünüyor. hayvancağız saldırmıyor diye basmışlar kurşunu basmışlar saçmayı. çok üzücü.

dijital arkeoloji: un akıtma süreçleri


bu da unakıtan sülalesinin en civcivli -literally- zamanlarında gönderilmiş bir mailden çıktı. çizer biraz kolaya kaçmış ancak yine de başarılı.

dijital arkeoloji: güneş tutulması


kollektif güneş tutulması izlenimi. 

Çarşamba, Eylül 01, 2010

pinhole

kutudan pinhole yapmak icin herhangi bir kutu aliyosun sert ve isik gecirmeyen birsey olursa iyi olur ama bi sinirlama yok bu konuda yani film kutusu da olur ayakkabi kutusu da sarap kutusu da. benim bi tane film kutusu var bir de marangoza yarim silindir gibi birsey yaptirdim onu kullaniyorum. 

sonra fotografcidan kagit aliyosun degisik markalar var en iyileri ilford ve forte onu da 25lik 50lik 100luk falan alabilirsin kafana gore, 3 numara normal duyarlilikta bana adam yanlislikla 5 vermis filmdeki asa degeri gibi yani osayi buyudukce kagidin isiga duyarliligi artiyo. yari-mat'lar guzel, tam mat alinca hangi tarafinin ust oldugunu anlayamiyosun parlaklar da cok parlak falan yari mat iyi yani.

kutunun ön tarafina bi delik aciosun atiyorum 1-2 santim çapinda, sonra bir film parcasini delip uzerine yapistiriyosun.deligin etrafindaki kisimlari da siyah kartonla kapatirsan iyi olur film de isik geciriyo sonucta. bi de icinde kagit varken ama foto cekmioken kapali tutmak icin kapak gibi bisey, bi karton ya da mendil parcasi koyarsan iyi olur. sonra karanlikta kagidini ortalayip falan yerlestiriyosun kutuya, arka yuzeye yapistir ki icinde oraya buraya oynamasin. sonra iste koyup bi yere deligin onunu acip cekiosun. pozlama suresini az cok belirlemek icin iki sey yapabilirsin. ya baska bi makinayla bakip degerleri yazip onlar uzerinden belirliyceksin ya da ayni seyi 5-10 kere farkli surelerle cekiceksin. 

kimyasallar da yine sirkecide falan var bi developer alican, biraz pahali olabilir ama 1e 9 sulandirilio yani baya bi gidio bir litre alsan 10 litre developer cikio yani, bi de hipo alicaksin onu sivi olarak alabilirsin "hypam" yazio uzerinde onlardan ya da kristal seklinde var onun uzerine sicak su ekleyip cozuyosun. sonra iste cektikten sonra banyoyu hazirlayip kagidi atiosun developerin icine 2dk falan bekliosun cikio bi sekiller falan sonra hipoya atiosun ki gelisimi dursun diye, sonra da soyle bi yikarsan iyi olur. bu kadar.