Pazartesi, Şubat 24, 2003

24’teki kadın dehşeti;
Teri Bauer (“I’m special agent Jack Bauer and this will be the longest day of my life”in karisi): Belanin önde gideni, önce kaçirildi sonna tecavüze ugradi, sona karninda mi rahminde mi ne tümör çikti sona hamile kaldi, sona salak salak agladi Jack’e adamin konsantrasyonunu bozdu, sona kizinin içinde olduu araba uçurumdan asagi uçunca inip asagi bakmak yerine hafizasini kaybedip iki alakasiz adamin daha ölmesine sebep oldu, en son ana kadar salakligindan ödün vermeyerek eses hainin kim oldugunu bile annayamadi, sonunda da öldü, iyi de oldu.
Özet: Çirkinsen, çirkinliginin farkinda degilsen, etrafta igrenç kisa saçlar ve 234827 yillik kusmuk küpelerle dolasiyorsan kaybetmeye mahkumsun.

Kim Bauer (“I’m special agent Jack Bauer and this will be the longest day of my life”in kizi): Bir süre annesiyle ayni salaklik seviyesinde ilerledi, sonra toparladi biras arabadan atlamayi falan akil edebildi ama sonra polis yerine slaalk uyusturucu saticisinin evine gitti, tutuklanip kim oldugu anlasilip ctu’ya dandik bi araba ve hiyar bi polis esliginde götürülürken “ya arkadaslar ben bugün iki kere kaçirilildim havaya uçan bi arabadan disari atladim daha güvenli bi yol yokmuydu?” diyemedi ve yine kaçirildi. Sonra kurtulmak için çabaladi kahve numarasini iyi akil etti su altinda nefes falan tuttu son anda paçayi kurtardi.
Özet: Teri gibi bir kadinin kiziysan yapabilecegin fazla birsey yok ama allahtan yari kismin “I’m special agent Jack Bauer and this will be the longest day of my life”a çekmis de biraz güzel ve zeki olmayi basarabildin. Aferim sana.

Sherryl Palmer (Karizmatik Zenci Senatör David Palmer’in karisi): İgrençligin önde gideni, 24 saatte adama yapmadigini birakmadi ordan girdi ordan çikti adami mahvetti sürekli bikbik konustu kafasinda, adama karsi planlar falan yabti, sirettlikten sirretlige kostu, Palmer’in danismanini ayartip adama kur bile yaptirtti (ama David yemedi koçum David), en sonunda adamin elli kere yapma dedigi seyi yapti adami dellendirdi (ama david’in canina tak demisti artik, david siktiri çekti yürü be david).
Özet: Sirretligin de bi sInIrI var karsinda koskoca David Palmer var (aslanim David), sen kendini ne saniyosun üstelik çirkinsin, git baska yerde öl.

Nina Myers (“I’m special agent Jack Bauer and this will be the longest day of my life”in is arkadasi, eski sevgilisi, ömür törpüsü): Canim Nina süfersin sen çok da güzelsin ayrica, onca sene CTU’da çaktirmadan saklanmayi basardin, jack’le birlikte bile oldun bravo valla, Jamey’i öldürüp aradan çikardin, son ana kadar da Jack’i iyi idare ediodun ama sonuçta dizinin esas adami oydu, ama Teri’yi öldürdügün iyi oldu.( ayy salak Teri düsündükçe sinirleniorum)
Özet: İste güzel ve zeki bi kadin, bir yerde elbet patliycakti ama yine de hayatta kalmayi basardi. Sonuç olarak Jack’in ev biçok kisinin hayatini mavvetti.

Jamey (Köttebek): Dizinin erken saatlerinde hayata veda etti ama zaten daha fazla yasayamayacak kadar çirkindi. Yine de ölene kadar ortaligi biras karistirmayi basardi.

Adini hatirlayamadiklarim

David Palmer’in Asistani: Yillarin David’ini bastan çikarmaya çalisti, Sirret Sheryl’in karsisinda fazla bisi yabamazdi ama gidip de David’le konussaydi böle olmasdi, sonunda kovuldu iste.

David Palmer’in dier Asistani: Önce gidip karsi tarafin tetikçisiyle beraber oldu sonra polislere “tavam ben size yarim edicem” diyip adami karnindan biçakladi, jack’in basina büsürü is açildi, gerçi hayatta kaldi ama ölmesi gerekicek kadar da çirkin degildi zaten.

David Palmer’in kizi ya da oglunun sevgilisi: Tecavüze ugramaya çalisip Palmer’in ördeksil oglunun basina is açti, tabi ördeksil oglan da hiyar oldugu için bütün sorunlarla Davip ugrasmak zorunda kaldi (oylar David’e).

Jack’i arabasina alan sarisin kadin: Jack’e azicik yardim etti ama son anda Jack’i satip federallere kosunca faydadan çok zarar getiriyodu az daha. (Jack olm örenemedin mi bu kadin kismisina güven olmas).

CTU’nun temizlikçisi: Bi özelligi yok ortada öyle salak salak dolasirken öldü, allah taksiratini affetsin.


Bu arada bütün olaylarin çikis nedeninin Jack’in Victor Drazen’i öldürmeye çalisirken yannislikla öldürdügü kizi ve karisi olmasi da senaristin dizideki kadin faktörünü ne kadar özenle bezediginin bir baska örnegi olsa gerek. Tesekkürler Jack, tesekkürler Palmer, tesekkürler diziyi ölerek terkederek bizi çirkinliklerinden kurtarmis olan bütün kadinlar.

Hiç yorum yok: