Cuma, Temmuz 25, 2003

semtimizde çok degisik bicimlerde tezahür eden kat çikma yöntemleri var.
simdi bi kanun sebebiyle sanirim çatilarini böle göge bakan demir uçlari seklinde dizayn etmis olan evlerin artik bir catiya sahip olmalari gerekliligi ortaya çikmis.
ama her zaman degisime ve farkli çözümlere aç olan semt insanlar bu isi de zevkli ve elenceli bir hale getirmek için birbirinden sirin yollar bulmuslar. bu yollardan en ilginç iki tnaesi ise sunlar:
alttan aldim üste koydum acayip ekonomik oldu yöntemi: bu yöntemi uygulayabilmek icin daha onceden gecekondu olarak tasarlanmis ve ardindan mimari mucizelerle apartmana dönüstürülmüs olan evinizin derme çatma da olsa bir çatiya sahip olmasi gerekmekte. ilk etapta çatinizi bozuyorsunuz ama malzemeleri sakin ama sakin atmiyorsunuz, daha sonra üste istediginiz kadar kat çiktiktan sonra asagidaki malzemeleri söküp söküp yukariya takiveriyorsunuz. muttesem degil mi?

içten içe kodum katlari yöntemi: kanuna göre evinisin tepesine çati yapilacak deniyor ama bu çatinin hangi irtifada olcagi belirtilmiyor. bu sebeple siz de önce apartmaninizin -ki onu çok seviyorsunuz caniniz o sizin- çatisiz halinin en tepesinden yaklasik 5 metre yüksege bir çati yabiyorsunuz ve ardindan mahallelinin saskin bakislari arasinda en üst katla çati arasina yeni kat veya katlar yapiyorsunuz. artik en üst katiniz en üst kat degil. onun yerine daha güsel ve daha yüksekte olan yeni bir en üst katiniz ve fazladan bir 50 bin dolariniz var. kebapsiniz.

Hiç yorum yok: