Salı, Ocak 29, 2008

voooooooooooooooolt

lost'un dördüncü sezonu başlasın diye artık duvarlara tırmandığımız şu günlerde bitmek tükenmek bilmeyen michael nefretimin birçok kişi tarafından paylaşıldığını fark ettim. daha ilk sezondan bari walt walt diye bağıra bağıra ruhumuzu sömürmüş, sümsüklükte beceriksizlikle ve bencillikte sınır tanımayan, beni sokak ortasında ses tellerimi yıprata yıprata waaaalt diye bağırmaya iten bu gereksiz karakter sözlükte direk micheal dawson (harrold perrineau) başlığı altında türk izleyicilerin canından bezmiş yorumları ile işlenmiş.



bunun ötesinde bu nefret daha evrensel boyutlara ulaşmış olacak ki şöyle bir site açılmış kendisi ile alakalı. sesi açmayı unutmayın. bir de her bölüm kaç kere walt dediğini saymışlar:

Waaalt Count:
(updating, be patient)
S1E01 - 2 Waaalts
S1E02 - 2 Waaalts
S1E09 - 1 Waaalt (debatable)
S1E14 - 16 Waaalts!
S1E23 - 1 Waaalt!
S1E25 - 7 Waaalts!
S2E02 - 21 discernable Waaalts! (plus one in the prologue)
S2E05 - 5 Waaalts

görüldüğü gibi sadece iki bölümde toplam 26 kere walt demeyi başarmış kendisi. (spoiler: neyse defolup gitti de kurtulduk, bi daha da dönmeyecekmiş belki diye dedikodular var.)

son olarak sizleri youtube yöresinden güzel bir maykıl kurgusu ise başbaşa bırakıyorum. bizden uzak allaha yakın olsun diyorum.

2 yorum:

D!mple Rock dedi ki...

lost aşağııııı lost yukarııı.
denizden lost çıksa yerler.
lost, gzeldir. lost snattr.
bku çkartılablir grdüün üzere.
ama cddden bi lost çıllgınlğı var ve dşardan bihabewr olarak halaaa bakabldiim içn kndmi ktluorum.
en ksa zmnda izlemeli blgi sbhi olmalyım!

steerpike dedi ki...

yani sanat diyecek kadar ileri gitmem ama lost güzeldir. lost candır. lost'a birçok açıdan bin basan diziler vardır ama lost'un farklı bi havası vardır, heyecanı vardır, yapımcılar bokunu çıkarsa da güzelliği vardır. en yakın zamanda izleyiniz. tavsiye ederim.