Perşembe, Ekim 14, 2004

müstehcen türküler 4

son yillarda güncelligini kaybetmis ancak tekrar yorumlanarak canlanmis bir baska müstehcen türkü ise digerlerinin aksine bir kadin ozanimiza aittir. türkünün sözleri su sekildedir:
"acilsin kollar kollar
oynasin diller diller
calissin eller eller"

bü türkümüz de yine esasinda "bastim da kirildi igdenin dali" gibi masum ve anlamsiz -gibi görünen- bir olayla baslamaktadir. türkünün ilerleyen safhalarinda ise yine bize aslinda bize "bir dügünden izlenimler" seklinde yansitilan "haydi kollar acilsin, iki göbek atalim, bikac türkü söyleyelim haydi hoppa hey" gibi nidalarla devam etmektedir. ancak kazin ayagi öyle degildir.

dere basinda nerelerine kaytan biyiklar sürüldükten sonra utanmadan bir de seftalisi bala benzetilen genc kizimiz artik iyice bastan cikmis, gozu kaytan biyikli gencten baskasini görmez olmustur. ancak genc, kaytan biyiklarinin kendisine verdigi güvenle olsa gerek cinsel münasebetler sırasında daha pasif daha edilgen bir hal almistir. bu duruma icerleyen kizimiz kaytana durumu bir türküyle anlatmayi uygun görmüs ve behsettigimiz konsept icinde anlamlari artik iyice asikar olan üstteki dizeleri bestelemistir. "bastim da kirildi igdenin dali" dizesi ise türkünün ilk dizesi olmasi acisindan bir anlam tasimak zorunda degilmis gibi gorunuyorsa da adam-igde metaforu gözardi edilmeyecek gibi degildir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Başka hangi türküler vardı böyle?

steerpike dedi ki...

http://justforgetit.blogspot.com/2004/10/mstehcen-trkler-4.html#uds-search-results