Çarşamba, Ocak 17, 2007

hafize kaybet ep.01

internetten bir hafıza kaybı potborisi -potborü dimi bunun aslı?-:

izinsiz üretilen oto kokuları hafıza kaybı yapıyor

geçen senenin mayıs ayında forumex forumlarına düşen bu habere öyle bir başlık atılmış ki, sanki oto kokuları belli bir bilince sahip ve izinsiz üretildiklerini fark ettiklerinde hafıza kaybı yapmaya başlıyorlar.

yine de haber metni ilginç:

Sağlık Bakanlığı, izin almadan üretilen ve satılan "oda ve oto kokuları"nın halk sağlığını tehdit ettiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, hava aromatize edici ürünler olarak adlandırılan oda ve oto kokuları bilinçli kullanılmalı, aksi halde, kapalı mekanların ve araç içinin güzel kokması amacıyla kullanılan bu ürünler bir çok sağlık sorununu beraberinde getiriyor.

Bakanlık, izin alınmadan üretilen ve satılan oda ve oto kokularının içerdiği yüzlerce zararlı madde nedeniyle göz yaşarması veya kuruması, çift görme, burun tıkanıklığı, kulak çınlamsı ve ağrısı, baş dönmesi, öksürük, nefes darlığı, yutkunmada zorluk, astım krizi, uyumsuzluk, kısa süreli hafıza kaybı, konsantrasyon bozukluğu, mide bulantısı, endişe, çabuk kızma, huzursuzluk, isilik, kurdeşen, egzema gibi pek çok sağlık sorununa yol açtığına işaret etti.

OTO VE ODA KOKULARINA "TÜRKÇE ETİKET"

Hava aromatize edici bu ürünlerin ithal ve üretim izinlerinin Sağllık Bakanlığı tarafından verildiğine dikkat çeken Bakanlık, ürünlerin kimyasal analizlerinin Refik Saydam Hıfzıssıhha da yapıldığı, uygun bulunan ürünler için "Türkçe etiket" örnekleri hazırlandığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı, izin alınmadan üretilen ve satılan bu ürünlerin zehirlenme ve sinir sistemi bozukluklarına, alerjik reaksiyonlara yol açtığını yineledi. Ürünlere izin verilirken, içeriğinde halk sağlığını tehdit edici madde bulunmamasına dikkat edildiğine değinen Bakanlık, tüketiciler, ürünlerin alınması sırasında etiket bilgilerindeki uyarıları dikkate almaları konusunda uyardı.

Bakanlık, ürünün üzerinde Sağlık Bakanlığı’nın, izin, tarih ve sayısının bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi ve izin verilmemiş ürünlerin satın alınmaması gerektiğini vurguladı.

bu konuda sefgili gorg'un yorumlarını bekliyorum. o masum, yeşil, o feci kokulu çam ağacı şeklindeki oto kokularının böylesine pis kaka şeyler yapabileceğine inanmak zor.

en orjinallerinden bulamadım hani şu yeşil olup da üzerinde barkın otomotiv yazanlardan. evrim geçirmiş yeni halleri şöyle:

Hiç yorum yok: