Pazartesi, Mart 19, 2007

derdiyoklar

malatya'lı iki genç almanya'nın darmstadt kentine yerleşip müzik yapmaya başlarlar. Ben herhangi bir kalıba sokmakta zorlanıyorum. Zira albümlerde özgün pop ya da easy listening arabesk yapan bu arkadaşlar, konserlerde -bunlar tabi oradaki düğünler oluyor- bir saykodelik disco folk grubu haline dönüşüyorlar. white stripes falan bütün orjinalliğini yitiriyor bunları dinleyince. al işte bir gitar bir bateri alternatif folk yapıyor adamlar.

ayakkabı ile gitar çalmak mı dersin, davullar üzerinde gezinme -bagetlerle tabi- mi dersin, ne ararsan var. Bir de bütün bunların ortada çocukların koşturduğu, sahneye gelip peçete ile istek yaptığı bir ortamda gerçekleştiğini hesaba katarsak olayın kiçlik boyutu ikiye katlanıyor. Neyse ben sizi Derdiyoklar ile başbaşa bırakıyorum.


1 yorum:

Otaku dedi ki...

hayatıma yeni bir anlam kattın avşar öncellikle teşekkürü borç biliyorum, ama borç yiğidin kamçısıdır, bir de lafımı olur diye de bir şey var ama neyse.

tam olarak yanlış döneme patlamış bu abilerin sanatı, zaten ben birazda kendilerinde kişisel tatmin sezdim, nerde kime çaldıkları çok da bi taraflarında değil gibi.

Şu anda izleyip izleyip hala şaşakalıyorum, bak gene kaldım.