Pazartesi, Mayıs 29, 2006

bu da dünya kupası


masanın üzerinde parmaklarımızı tıklata tıklata dünya kupasını beklerken, almanya'da bir dünya kupası yapıldı da bitti bile. 1. langırt dünya kupası. diğer ülkeleri çok bilemiyorum ama benim almanya'da gözlemlediğim bir langırt çılgınlığı almış başını gidiyor. gerçi yeni birşey değil bu. alman langırt milli takımı 1967'de kurulmuş. fırfır yapanlara karşı önlem alınması ve topun masaya falsolu atılması gibi çakallıkları önlemek amacıyla da alman langırt federasyonu 1969'da kurulmuş.
en iyisi kim tartışılır ama hamburg'da yapılan birinci langırt dünya kupasını, dün finalde almanya'yı yenen avusturya kazanmış. maçın skoru 5-2 ama buna aldanmayınız. tek maç üzerinden oynanmıyormuş meğersem.
her takım 14 kişiden oluşuyor, 12 erkek 2 kadın. bunlar böyle bir sürü masada tekler ve çiftler halinde abanıyolar masalara en çok kazanan ya da ona benzer birşey galip gelmiş oluyor. üçüncü de fransa'yı yenen belçika olmuş. almanya işallah futbolda da aynı kadere boyun eğmez bir kez daha.

not: az olsa da oynasak diyorsanız buyrun.

not: yok bilgisayarda oynamak kesmedi, çok canım çekti eve alayım bir masa diyorsanız buyrun. bizde de dragon diye bir firma üretiyor bunları.

not: farklı ülkelerde farklı kuralları var sanki langırtın, almanya'da mesela 50 sent'le çalışıyor genelde, sıraya girmek için paranızı masanın kenarına koyuyorsunuz. kazanan masada kalıyor, karşısındaki takım değişiyor. bazen belli bir sayıya kadar oynanıp -5 genelde- kazanan belli olunca toptan tasarruf ediliyor. italya'da orta sahadaki sıradan -yani en kalabalık olan- gol atınca sayılmıyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yazı için teşekkürler. http://langirtcilar.blogspot.com/