Pazartesi, Mayıs 01, 2006

kediler

2006 şubat ayında hazırlanan türkiye kedi raporuna göre tekir kediler ezilmekten ve dışlanmaktan şikayetçiler. sokakların kendilerine ait olduğunu iddia eden tekirler siyam ve ankara kedilerinin evden çıkmamaları gerektiğini, yoksa gerek kabarma gerekse cırmık atma yoluyla diğer kedilere sokakları dar edeceklerini açıkladılar.
kediler arasında elitist tavırlarıyla dikkat çeken ankara kedileri siyam kedilerinin siyam'a van kedilerinin de van'a geri yollanması gerektiğini öngören bir deklarasyon yayınladılar. ankara kedilerinin elebaşı "düka recep" :
"ankara, ankara kedilerinindir, hatta istanbul'da ankara kedilerinindir" dedi.
siyam kedileri, yüzyıllardır uyum içerisinde yaşadıkları bu topraklardan atılmalarına bir anlam veremediklerini ve amerikan kedilerileri ile görüşerek lobi çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. Van kedileri ise sosyal adaletsizlikten yakınarak ankara kedilerini eleştirdiler. Türkiye Van Kedileri Derneği, eşit mamalı ve köpeklerle dost olabilecekleri bir toplumda yaşamak için gerekirse fizan'a gidip fizan kedisi olmayı bile kabul edebileceklerini, ama birilerinin bu ankara kedisi denen densizlere haddini bildirmesi gerektiğini söyleyerek bütün kedileri buna karşı yün yumağı yuvarlamaya davet ettiler.

1 yorum:

vintage biscuit dedi ki...

dünyanın özel soyu ve bir tasarım harikasıdır kediler..taparımmmm:)