Cumartesi, Haziran 25, 2005

chapter I

Berlin Zoologischer Garten – Berlin Wannsee – Potsdam Hbf. – Werder (Havel) – Brandenburg Hbf. – Kirchmöser – Wusterwitz – Genthin – Güsen (b Genthin) – Burg (b Magdeburg) – Magdeburg (Neustadt) – Magdeburg Hbf.

Gayrıresmi Almanya interrail turunun ilk etabı olan Berlin-Heidelberg yolculuğunda beraberiz. Ucuz olsun diye sadece RE (Regional Express) ve RB (Regional Bahn) leri kapsayan bir bilet aldığımızdan yolculuk süremiz neredeyse ikiye katlanarak 10 saate çıkmış durumda. Ancak buradan hareketle trenlerin dandik olduğu sonucuna varmamalıyız. Berlin’in şehiriçi trenlerinin bile bizim şehirlerarası trenlerimizi dövdüğü düşünülürse Almanya’nın en düşük seviyeli treninin bile ne kadar rahat, konforlu, sarsıntısız, iyi havalandırılmış ve sessiz olduğu rahatça anlaşılabilir.

Ayrıca bu 10 saatin 19+7+29+34=89 dakikası yani 1,5 saati aktarmalara harcanacak süre olacaktır. Yol boyunca ortalama 1,5-2 saatlik aralarla Magdeburg, Sangerhausen, Kassel ve Frankfurt (Main) istasyonlarında aktarma yaparak 22:27 de Heidelberg’de olmayı umuyoruz.

Karşı kompartımanda oturan turist çiftin t-shirt’ümdeki ‘Bruce Lee Kicks Ass’ yazısına ısrarla uzun uzun bakarak gülmeleri ise ayrıca ilginç bir durum. Kendileri Hong Kong’un içinden sanırım. Bir saniye. Bruce Lee nereliydi ki? Koreli mi?

Hiç yorum yok: