Cuma, Haziran 17, 2005

jacobs

16.06.05 15:14

Almanya’daki Jacobs’un farklı olmasından mı, Jacobs’un farklı bir türü olmasından mıdır bilemiyorum ama buradaki Jacobs gayet içilebilir bir nitelikte, Türkiye’deki gibi kusturmuyor. Ama yine de Nescafe’nin yerini hiçbir şey tutamaz tabi ki.
Bu arada kahve yapımıyla ilgili ufak bir bilgi vermek isterim. Birçoğumuz şimdiye kadar bir iki kere kahveyi kaşıkla kutusunun içinden aldıktan sonra bardağa doğru götürürken bir kısmını dökmüşüzdür diye tahmin ediyorum. Bu durumu engellemek için bardağı masanın üzerine koyup kahve kavanozunu ve kaşığı elinize alın ve bardağın üzerinde bir yerlerde tutun. Kahveyi kaşıkladıktan sonra ise kaşığı değil kavanozu hareket ettirin, böylece kaşığın sallanıp ya da bir yerlere çarpıp içindeki kahveyi oraya buraya dökme tandansı azalacak, kavanozu aradan çektiğiniz anda bardağın hemen üzerinde kalan kaşığı hop diye ters çevirerek kahvenizi sorunsuz bir şekilde bardağa dökebileceksiniz. Afiyet olsun.

15:24

Hiç yorum yok: